Službeni intervju s najvećim autoritetom na domaćoj magičnoj sceni, glavom i štapićem, Ministar Magije!

Poštovani Ministre Magije, veoma smo uzbuđeni Vašim dolaskom na KraKon. Za naše bezjačke gujdeke koji nisu upoznati s magičnom političkom scenom, predstavite nam sebe i svoje Ministarstvo.

I mi smo veoma uzbuđeni što ćemo vam se pridružiti u Krapini na KraKonu. Jako nas zanima vidjeti koliko su Zagorci veliki Potterheadovi.

Što se tiče mene ja sam samo još jedan geek koji je od malena znao da je čarobnjak. Kada sam s četiri godine preživio napad zlog Lego Kocka znao sam da me čekaju velike stvari u životu i da je samo pitanje vremena kada ću postati ministar magije. Pošto smo mi u Hrvatskoj poprilično zaostali po nekim pitanjima, nismo imali Ministarstvo magije (sramota, jel da) do prije tri godine kada sam okupio svoje ljude i okrunio se titulom prvog hrvatskog ministra.

I tako je nastalo Ministarstvo.

U nepune tri godine uspjeli smo skupiti velik broj poklonika i istomišljenika te organizirati super cool stvari. Užasno smo ponosni na svoj Halloween party koji je tri godine za redom najbolji party u Zagrebu. Osim partyja, obljetnica i hodanja po konvencijama nastojimo imati i humanitarnu notu pa stoga organiziramo i dobrotvorni Yule bal svake godine.

Još jedan dragulj u našoj kruni je svakako Škola magije u Staroj Sušici koja je spoj kreativno-edukativno-sportskih radionica koje su uklopljene u svijet magije i Harryja Pottera. Osim za djecu, prošle godine smo organizirali i školu Magije za odrasle također u Staroj Sušici u obliku LARP-a (Live Action Role Playing).

Ministar Magije strastveno voli špek.

Počašćeni smo što ste odlučili doprinijeti životu KraKona i željno iščekujemo Vašu delegaciju. Što nam pripremate?

Na KraKonu smo za sve ljubitelje HP franšize pripremili ultimativni Harry Potter kviz. Osim kviza odlučili smo se malo pohvaliti sa školom Magije i vrbovati još zainteresiranih, budućih zaposlenika ministarstva pa smo za njih pripremili predavanje o školi.

Nakon ovih malo službenijih stvari odlučili smo dovući metlobojsko igralište i pokazati svim čarobnjacima i bezjacima kako se igra metloboj. Za mlađu ekipu metlobojska utakmica će se održati u nedjelju, a za ove malo starije (18+) pripremili smo u subotu, nakon metlobojskog beer ponga, life size metlobojski beer pong, odnosno pijani metloboj.

U Vašoj političkoj karijeri službeno ste sudjelovali u mnogim konvencijama. Koji su Vaši dojmovi o domaćoj sceni i kako komentirate neslužbene informacije da Vam je KraKon najdraža konvencija, te demantirate li optužbe za primanje mita u obliku špeka?

Ja osobno nisam doživio taj špek kao mito već kao kompenzaciju za moj dolazak. Neki gosti možda traže novce, ali ne i ja, meni je špek dovoljan. Upravo zato mi je KraKon uistinu i najdraža konvencija jer nema tu neke uštogljenosti, već naprotiv, sve je opušteno. Nadam se samo da neću i ja morati otpuštati remen na hlačama od silne hrane, odojka, špeka, kobasica, čvaraka… ok malo sam se sad zanio. (drool emoji)

Osim što dolazite kao ministar magije prihvatili ste i dužnost člana cosplay žirija na KraKonu. Stručnost u tematici bit će Vam od neizmjerne važnosti s obzirom na posebnu kategoriju „Harry Potter“. Na koje faktore će te posebno obratiti pozornost?

Dat ću glas onome tko mi ponudi špek! Šalim se naravno. Iako smo u Hrvatskoj i iako smo ministarstvo, mi smo valjda jedino ministarstvo koje nije korumpirano i koje nešto uistinu radi. Tako da, sudit ću po nekim svojim kriterijima kao što su na primjer koliko mi se osobno dopao cosplay, koliko je osoba uživljena u lik i slično.

Zahvaljujemo na Vašoj suradnji i što ste našli vremena za nekoliko naših pitanja. I za kraj, što poručujete svim gujdekima ovoga svijeta, kako bezjačkim, tako i magičnim?

Svima onima koji ovo čitaju poručujem da ne budu trinaesti gujdek i da dođu na KraKon, učlane se u ministarstvo i dobro se zabave. 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.