Imaginacija kao alat uživljavanja u lika

subota, Lecture hall #2, 16:00 – 17:30

Kazališne tehnike i igre se jako dugo koriste u svrhu edukacije mladih i pokazale su se veoma učinkovitima u tom području. Daju mogućnost mladima da se otvore i komuniciraju na drugoj razini i da lakše usvoje pojmove i tipove ponašanja koji im inače predstavljaju probleme. Također su izvrsne za razvijanje inteligencije, pamćenja i govornih sposobnosti.

Kroz rad na razvoju likova polaznici radionice razvijaju i svijest o sebi samima, te jačaju toleranciju, budući da im ta metoda omogućuje da osvijeste život i probleme drugih ljudi.

Kazališne tehnike su se pokazale korisnima u smanjivanju straha od javnog nastupa, te pouzdano jačaju samopouzdanje.

Korištenje imaginacije kao alata u stvaranju lika je stara i poznata metoda prepoznavanja vlastitog tijela i pokreta u situacijama koje nisu standardne svakodnevnom životu. Takvo korištenje imaginacije pomaže glumcima, cosplayerima i larperima da imaju potpunu imerziju u lika i situaciju bez prekida koncentracije.

Radionica je namijenjena za 8-12 polaznika te se na istu treba prijaviti na samom Krakonu.

Na radionicu treba doći na vrijeme, preferabilno u udobnijoj odjeći.

Pravila radionice:

  • slušamo jedni druge
  • imamo poštovanja prema drugima, njihovim mišljenima, preferencijama i željama
  • ukoliko se polaznici nalaze u većem, neugodnijem i potencijalno opasnom (oštri rubovi, velike konstrukcije) kostimu, preporučamo da se presvuku prije radionice budući da rad u takvom kostimu neće biti moguć
  • tu smo da se zabavimo i naučimo nešto novo 🙂

Ana Miljanić je producentica u kazalištu Točka na i, te redateljica i producentica u Društvu Cygnus. Prošla je edukaciju režije za voditelje dramskih skupina u organizaciji Gradskog kazališta Đurđevac, te već pet godina radi na dramskim radionicama, a također je educirana na Odsjeku za fonetiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu na području govorništva i javnog nastupa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.