Cosplay

Cosplay nacijo!

Nakon 5 godina u rovovima cosplay natjecanja i mnoštva dobivenih, ali i  zgubljenih bitaka, odlučile smo dignuti sve četiri u zrak i malo uživati u tuđoj patnji. Donosimo vam KraKon cosplay natjecanje powered by Lumos & Nox!

Prijava

Cosplay možete prijaviti ovdje ili tijekom KraKona na cosplay štandu do 17h. Cosplay natjecanje nema teme, stoga možete odabrati bilo kojeg lika (prihvaćaju se i orginal cosplayi, likovi iz mitologije, mashupi itd), a u prijavi nam je posebno bitno da objasnite zašto ste odabrali upravo tog lika.

Kategorije

Naš stručni žiri, kojeg ćemo predstaviti u narednim tjednima, ocjenjivat će prijavljene natjecatelje u sljedećim kategorijama: Best in Show, Best Needlework, Best Play, Best Prop, Best Crafting, Vox Populi i Kid’s Award, od kojih su neke noviteti na našoj cosplay sceni. Također smo se potrudili osmisliti nagrade koje će odgovarati svakoj kategoriji i biti korisne za daljnje craftanje i izradu novih cosplaya.

Best in Show Nagradu za best in show dobiva cosplayer koji cijelom svojom pojavom, kostimom i nastupom zadovolji standarde našeg žirija. Cosplayer koji osvoji ovu kategoriju, sljedeće godine može biti dijelom žirija, no ne može se prijaviti na cosplay natjecanje.

Best Needlework Jedna od novosti upravo je ova kategorija, u kojoj je najbitnija izrada, odnosno šivanje i krojenje kostima te popratnih dodataka. Ocjenjivat će se izbor materijala, složenost, urednost, kroj i prilagodba kostima vlastitoj figuri.

Best Play Također nova kategorija, da biste osvojili nagradu za ovu kategoriju, morat ćete se iskazati ne samo u svom performansu na cosplay predstavljanju, već i uživljavanjem u svojeg lika i tijekom cijele konvencije! Nikad ne znate vreba li vas član žirija, so put your game face on!

Best Prop S obzirom da znate da patimo na propove, ova kategorija bila je neizbježna kada smo razmišljali o tome kako želimo da cosplay natjecanje izgleda. Ocjenjivat će se izgled, kvaliteta izrade propa, domišljatost u izradi i izboru materijala. Ukoliko mislite da biste dobro prošli u ovoj kategoriji, obavezno u prijavi detaljno ispunite dio o propu!

Best Crafting Osim što patimo na propove, volimo vidjeti i dobar armor, headpiece i paintjob. Pokažite nam svoje crafting sposobnosti i nagrada je vaša!

Vox Populi – Svi gujdeki mogu glasati za svojeg najdražeg cosplayera putem točkica koje će dobiti uz akreditaciju. Predaja točkica je na cosplay štandu u 21 h.

Kid’s Award kategoriju osvojit će najbolji cosplayer do 12 godina! Za ovu kategoriju nije potrebna prijava, natjecatelji su samo dužni pojaviti se na cosplay predstavljanju!

Predstavljanje

Cosplay natjecanje održat će se u sportskoj dvorani OŠ “Ljudevit Gaj” Krapina, a vrijeme će biti objavljeno u narednim tjednima. Performans može trajati do 2 minute, može biti pojedinačan ili grupni no nije obavezan. Dodjela nagrada održat će se u subotu u večernjim satima, točan termin bit će objavljen u rasporedu.

Cosplay garderoba, štand i first aid kit

Cosplayerima će biti osigurana cosplay garderoba u kojoj će se moći presvlačiti, ostavljati stvari, dovršavati cosplay i slično. U garderobi će biti spreman cosplay first aid kit sa svim mogućim potrepštinama za popravljanje i dorađivanje cosplaya. Ukoliko se niste prijavili na cosplay natjecanje putem online prijave, moći ćete to napraviti na cosplay štandu.

Uživajte u craftanju, veselimo se vidjeti vaš cosplay na KraKonu!

P.S. The cake is not a lie!

Powered by Lumos i Nox