Cosplay gujdeki!

Image may contain: 11 people, people smiling

I ove godine donosimo vam KraKon cosplay natjecanje powered by Lumos & Nox! Grebale smo se na sve moguće strane, žicale, klečale i molile, i uspjele osigurati nagrade zbog kojih žalimo kaj se nemremo i same natjecati! Ove smo godine uvele par promjena, neke stvari su ostale iste i nadamo se da bu ove godine cosplay natjecanje još bolje. Pa krenimo s tehnikalijama!

Prijava

Cosplay možete prijaviti ovdje i samo ovdje – dakle sve prijave su online. Nemojte biti kao nas dvije i sve prijavljivati u zadnji čas, da sebi olakšate stres, a nama posao! Prijave traju do petka 7.6. u podne. Cosplay natjecanje kao i prošle godine nema teme (ali ima posebnu kategoriju vezanu uz temu ovogodišnjeg KraKona, o tome detaljnije u kategorijama), stoga možete odabrati bilo koji lik (prihvaćaju se i original cosplayji, likovi iz mitologije, mashupi itd), a u prijavi nam je posebno bitno da objasnite zakaj ste odabrali upravo tog lika.

Kategorije

Naš ultra sposobni, ultrakul žiri kojeg ćemo vam predstavit u narednim tjednima, ocjenjivat će prijavljene natjecatelje u sljedećim kategorijama: Best in Show, Best Prop, Best Crafting, Best Sewing, Best Performance, Vox Populi, Kid’s Award i nova kategorija: Best Harry Potter cosplay! Spomenimo opet genijalne nagrade koje odgovaraju kategorijama i koje će biti korisne za daljnje craftanje i izradu novih cosplayja.

Best in Show Titulu best in show dobiva cosplayer koji cijelom svojom pojavom, kostimom i nastupom zadovolji standarde našeg žirija. Cosplayer koji osvoji ovu kategoriju, sljedeće godine može biti dijelom žirija, no ne može se prijaviti na cosplay natjecanje. SPOILER ALERT: prošlogodišnji dobitnik ove kategorije pristao je žirirati ove godine, yaay!

Best Needlework U ovoj je kategoriji najbitnija izrada, odnosno šivanje i krojenje kostima te popratnih dodataka. Ocjenjivat će se izbor materijala, složenost, urednost, kroj i prilagodba kostima vlastitoj figuri. I naravno, niti jedan šav neće ostat neizokrenut!

Best Performance Da biste osvojili nagradu u ovoj kategoriji, morat ćete se iskazati ne samo u svom performansu na cosplay predstavljanju, već i uživljavanjem u svojeg lika i tijekom cijele konvencije! Nikad ne znate vreba li vas član žirija, so put your game face on!

Best Prop S obzirom da znate da se Nox pali na propove, ova kategorija bila je neizbježna! Ocjenjivat će se izgled, kvaliteta izrade propa te domišljatost u izradi i izboru materijala. Ukoliko mislite da biste dobro prošli u ovoj kategoriji, obavezno u prijavi detaljno ispunite dio o propu!

Best Crafting Osim što patimo na propove, volimo vidjeti i dobar armor, headpiece i paintjob. Pokažite nam svoje crafting sposobnosti i nagrada je vaša!

Vox Populi – Svi gujdeki mogu glasati za svojeg najdražeg cosplayera putem točkica koje će dobiti uz akreditaciju. Detalje o vremenu predaji točkica naglasit ćemo naknadno.

Kid’s Award kategoriju osvojit će najbolji cosplayer do 12 godina. Za ovu kategoriju nije potrebna prijava, natjecatelji su samo dužni pojaviti se na cosplay predstavljanju.

Best Harry Potter Cosplay Da ne bi bilo zabune, ne tražimo od vas da se svi preobrazite u poštovanog gospodina Pottera, pod ovu kategoriju spada svaki Potterverse related kostim, a žiri će izabrati onoga koji najbolje utjelovljava odabranog lika. Budite kreativni, posebno se veselimo ovoj kategoriji!

Prejudging

Ove godine uvodimo i prejudging koji je obavezan za sve natjecatelje (osim onih u dječjoj kategoriji), kaj znači ako ste prijavljeni na natjecanje, a ne pojavite se na prejudingu, slijedi diskvalificija. Na prejudgingu imate 3 minute predstaviti žiriju svoj cosplay i čim detaljnije objasniti kolko ste suza, krvi i znoja prolili za svoj cosplay. Tri minute nije puno vremena, stoga predlažemo da dobro razmislite o tome kaj želite reći žiriju, npr na koje dijelove ste ponosno posebni, što vam je bilo najteže raditi i slično. Najbitnije je da se na prejudgingu dobro nahvalite.

Prejudging počinje u subotu u 15:00, a eventualni raspored i daljnje informacije dobit ćete na vrijeme!

Predstavljanje

Cosplay natjecanje održat će se u sportskoj dvorani OŠ “Ljudevit Gaj” Krapina, a vrijeme će biti objavljeno u narednim tjednima. Performans može trajati do 2 minute, može biti pojedinačan ili grupni no nije obavezan. Dodjela nagrada održat će se u subotu u večernjim satima, točan termin bit će objavljen u rasporedu.

Cosplay garderoba, štand i first aid kit

Cosplayerima će biti osigurana cosplay garderoba u kojoj će se moći presvlačiti, ostavljati stvari, dovršavati cosplay i slično. U garderobi će biti spreman cosplay first aid kit sa svim mogućim potrepštinama za popravljanje i dorađivanje cosplaya. Ako trebate ikakvu pomoć oko kostima, cosplay support ili slično, javite se našim curama na cosplay štandu i potrudit ćemo se riješiti sve vaše probleme.

Uživajte u craftanju, veselimo se vidjeti vaš cosplay na KraKonu!

Powered by Lumos i Nox